megamenu
 • text area

 • 2

  Neutralin synty sijoittuu 2000-luvun Kööpenhaminaan, jossa vaateteollisuuden tilaa kahdenkymmenen vuoden ajan seuranneet Lars Bech ja Christina Larsen päättävät muuttaa pelin säännöt sisältä päin. Jo kymmenen vuoden ajan Neutral on omistautuneesti kehittänyt eettisiä toimintatapoja tarjoten yhä kilpailukykyisemmän vaihtoehdon jatkuville hinnan ja laadun alennuksille,  jotka tapahtuvat inhimillisten ja ekologisten resurssien kustannuksella.

   

  neutral cotton farmers

   

  Neutral® on palkittu lukuisissa ekologisuutta ja tuotannon vastuullisuutta mittavissa kilpailuissa, viimeisimpänä CSR Abroad -palkinnolla, joka keskittyy arvioimaan yritysten positiivisia vaikutuksia kehittyvissä maissa. Naisille, miehille ja lapsille suunnitellut huippu laatuiset, tyylikkäät ja ajankohtaiset mainostekstiilit on valmistettu 100%sti  Reilun Kaupan luomupuuvillasta käyttäen tuulivoimaa ja minimoiden tuotannon ympäristövaikutukset.

   

   

  Vastuullisuudessa ei ole kyse moraalisesta ylemmyydestä tai puhtaan omantunnon ostamisesta. Se tarkoittaa yksinkertaisesti vastuun ottamista: teollisuuden aiheuttamien sotkujen siivoamista ja reilua palkkaa reilusta työstä. Tarkoituksena on vain tuoda kohtuullisuus takaisin markkinoille

                                                                                                      -Neutral

   

  Ilman sertifikaatteja vastuullisuus-puhe jää vain korulauseiksi juhlapuheisiin. Neutralille laajat sertifikaatit ovat takuu kauniille lupauksille, ne tarkoittavat neutraalia ulkopuolista monitorointia, jotta kaikki osapuolet saavat mitä tilaavat. Sertifikaatit lisäävät myös lähestyttävyyttä: yrityksen arvot tulevat läpinäkyviksi, kun niiden toteutumista voi sertifikaattien avulla kuka tahansa seurata.

  Vastuullisuudella ei pelasteta maailmaa, mutta muutosta sillä kyllä saadaan aikaan: Neutral on onnistunut nostamaan rimaa koko tekstiiliteollisuudelle. Objektiiviset kriteerit tavarantoimittajille on Neutralille periaate, jonka levittämiseksi he ovat halunneet tarjota tukensa puutteellisille toimijoille. Yhteistyö kokeneempien kanssa on siivittänyt monet kohti sertifioitua eettisempää teollisuutta.  Yhdessä eri sertifikaatit kattavat kaikki tuotannon vaiheet huomioiden planeetan ja ihmisten hyvinvoinnin, korkeimpien standardien mukaisesti. 

   

  GOTS 

  Tekstiileissä on käytetty luonnonmukaisia raakamateriaaleja ja tuotannon metodit ovat ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisia. 

   

   

   

   EU Eco-Label

  EU:n oma eko-sertifikaatti. Tuotteen vaikutukset ilmaan, veteen, maaperään, luonnonvaroihin, ilmastonmuutokseen sekä biodiversiteettiin ovat verrattain alhaiset.

   Reilu Kauppa

  Työntekijät saavat elämiseen riittävän palkan, asialliset työolot sekä oikeuden järjestäytyä. Lisäksi valvotaan tuotannon ekologisuutta, eikä lapsityövoimaa hyväksytä. Reilun Kaupan lisä ohjataan kutakin yhteisöä kehittäviin hankkeisiin, kuten terveydenhuollon ja  koulutuksen parantamiseen. 

  SA8000

  Kansainvälisten ihmisoikeuksien noudattamista valvotaan kahdeksalla kriteerillä: lapsityövoima, pakko työvoima, terveys ja turvallisuus, järjestäytymisvapaus, syrjintä, kurinpito toimet, työtunnit ja palkkaus.

  Neutral Responsibility (Vastuu)

   

   

  Tuulivoima on pääasiallinen energianlähde. Energiaa tuotetaan tarpeisiin nähden nelinkertaisesti, joten ylijäämä jaetaan sähköverkkoon paikallisten yhteisöjen hyödyksi. Vähentää hiilidioksidi päästöjä. 

  Oeko-Tex 100

  Tekstiileitä arvioidaan ja niitä seulotaan haitallisten aineiden varalta. Tekstiilien turvallisuus testataan ennen kuluttaja kontaktia.

   

  Tiesitkö? 

  Intiassa puuvilla kerätään yleensä käsin. Tavallisen puuvillan viljelyssä käytettävät kemikaalit kuuluvat erittäin myrkyllisiin aineisiin. Vaikka ihokontaktilla on vakavia ja pitkäaikaisia vaikutuksia, kuten syöpää, ei monilla ole varaa kieltäytyä tarjotusta työstä. Luomuviljely on turvallinen vaihtoehto: myrkytön värjäys, luonnolliset torjunta-aineet ja jäteveden puhdistus keventävät niin luonnon, kuin ihmistenkin taakkaa.

  Neutral-tuotteita

  Tutustu Neutralin-tekstiileihin, joita löytyy sivuiltamme: T-paidat, Hupparit ja Svetarit, Pikeepaidat.

  Jätä kommentti

  Comments will be approved before showing up.